«Χορός με τη σκιά μου» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Χορός με τη σκιά μου. Φωτο: Α. Σιμόπουλος.
Χορός με τη σκιά μου. Φωτο: Α. Σιμόπουλος.
Χορός με τη σκιά μου. Φωτο: Α. Σιμόπουλος.

 

Περίπου τρεισήμισι ώρες κράτησε στην Εθνική Λυρική Σκηνή η παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου «Χορός με τη σκιά μου», στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, χρόνος αρκετός όχι μόνο να μας κουράσει αλλά και να μας απελπίσει μια και οι χορευτικοί βηματισμοί δεν παρουσίαζαν κάποια ιδιαίτερη πρωτοτυπία. Από τα τέσσερα μέρη στα οποία χωριζόταν το ανέβασμα του έργου εκείνο που ευφρανθήκαμε μοναδικά ήταν στα τρία πρώτα η έξοχη μελωδικότητα και δύναμη της φωνής του βαρύτονου Διονύση Σούρμπη.

Λεπτομερέστερα, το πρώτο κομμάτι «Ο κύκλος του C.N.S.», περιλάμβανε την ανδρική ομάδα με επικεφαλής τον εύκαμπτο Ντανίλο Ζέκα και σαν «Ψυχή» τον εκφραστικότατο Βαγγέλη Μπίκο. Στο δεύτερο έργο με το «Καπετάν Μιχάλης», ξεχώρισε η Μαρία Κουσουνή σαν Κρασογιώργαινα, καθώς και ο Στέλιος Κατωπόδης (Κοσμάς), ενώ στο τρίτο «Το καταραμένο φίδι», εύκαμπτος Χατζηαβάτης στάθηκε ο Αγάπιος Αγαπιάδης. Στο ίδιο έργο η Ελέανα Ανδρεούδη υποδύθηκε παραδειγματικά τη Βεζιροπούλα, ενώ οι Γιάννης Γκάντσιος, Ρέα Τσαντούρη, Γιάννης Λάβνερ, ξεχώρισαν θεαματικά σαν τρις Εβραίοι.

Τέλος στο τέταρτο μέρος «Το χαμόγελο της Τζοκόντας», επικεφαλής της γυναικείας ομάδας μας καθήλωσε ο χορός της Ευρυδίκης Ισαακίδου, ενώ παράλληλα η παρουσία του Κ. Ρήγου στην ανδρική προκάλεσε τα εκτεταμένα χειροκροτήματα.

Σημειώνουμε ιδιαίτερα, την πάντοτε άψογη μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.