• Email newsletter

 • Ανακοινώσεις

 • ΚΟΑ: σημαντικότατο πολωνικὸ διήμερο.

  Δεύτερο 2013. ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ τοῦ 21ου αἰώνα, ἐπικρατοῦν σταδιακά, νέες ἀξιολογήσεις τῆς νεώτερης μουσικῆς: οἱ δῆθεν πρωτοπλάστες τοῦ καινούργιου, δωδεκαφθογγιστές, σειραϊστές, ἀλεατοριστές, ξενακειοειδῆ, κ

 • Ετικέτες

 • Archives

  • 2018 (30)
  • 2017 (147)
  • 2016 (148)
  • 2015 (131)
  • 2014 (170)
  • 2013 (137)
  • 2012 (70)
  • 2011 (1)
  • 2009 (1)
 • Σύνδεσμοι

«MALL»

Βαθμολογία: 7/10

2-mall_mΗ παράσταση Mall από την Ομάδα Neverlanders, παρουσιάστηκε στο φετινό off off Athens festival στο θέατρο Επί Κολωνώ, και έτσι επανήλθε στην σκηνή Black Box για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Πρόκειται για το πρώτο μονολογικό έργο της πικρής τριλογίας του Νεοφασισμού, που γράφτηκε με αφορμή την έξαρση της τρομοκρατίας και συμπεριφορές νεοφασισμού από τον Αναστάση Πινακουλάκη. Στην τριλογία του ο Πινακουλάκης αναπλάθει δραματουργικά ορισμένα εγκλήματα του 21ου αιώνα με συνδετικό κρίκο το Σύνδρομο της Ναρκισσιστικής Διαταραχής, μίας ψυχικής κατάστασης όπου ο άνθρωπος νιώθει πως διακρίνεται από μία σπάνια πνευματική ανωτερότητα και θέλει να ξεχωρίσει με τις πράξεις του. Στο Mall ο υπάλληλος πολυκαταστήματος Χρήστος Λαζάρου (δουλειά που έκανε και ο συγγραφέας κατά το παρελθόν) καταδικάζεται για την αρπαγή του ανηλίκου Θοδωρή. Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης εμπνέεται από το πραγματικό γεγονός της απόπειρας απαγωγής ενός ανήλικου κοριτσιού από εμπορικό κατάστημα. Το γεγονός μεταποιείται δραματουργικά, με τον δράστη να εκθέτει τα κίνητρά του για την απαγωγή. Το έργο είναι τολμηρό όχι λόγω λεξιλογίου ή γυμνού, αλλά λόγω του θέματός του. Ο Πινακουλάκης κατακεραυνώνει όσους γίνονται γονείς για τους λάθος λόγους. Τολμά να αναδείξει το γεγονός ότι δεν είναι όλοι ικανοί να αναθρέψουν παιδιά. Ο συγγραφέας γράφει για την εποχή του χωρίς φόβο. Τολμά να εκθέσει τον εσωτερικό του ψυχισμό και να προβάλλει σκέψεις, που έχουν περάσει από το μυαλό πολλών. Ο δημιουργός δεν φανταζόταν όταν συνέγραφε το Mall, στο οποίο αναδεικνύει την σύγχυση που προκαλούν οι ρατσιστές όταν ταυτίζουν την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία, ότι οι παραστάσεις του θα συνέπιπταν με την – τουλάχιστον άκαιρη – επιλογή του ηθοποιού Kevin Spacey να κάνει outing ως gay άντρας με την ίδια έγγραφη δήλωση, στην οποία απολογείται για την σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου. Και όλα αυτά σε ένα κινηματογραφικό σύμπαν που επέτρεψε τα baby burlesks.

1-mall_mΤο Mall απαιτεί έναν έμπειρο και έξυπνο ηθοποιό. Ο Λάζαρος Βαρτάνης διαθέτει εμπειρία και βρίσκεται σε συνεχή σκηνική εγρήγορση. Δημιουργεί μία ενδιαφέρουσα περσόνα, θυμίζοντας τον παρανοϊκό δολοφόνο του τηλεοπτικού Mr. Mercedes (2017). Στις επόμενες δύο δουλειές του Πινακουλάκη θα είναι παρών ως βοηθός σκηνοθέτη. Μετά την ολοκλήρωση του Mall  θα ακολουθήσουν οι παραστάσεις των έτερων δύο μονολόγων της τριλογίας (Η Υγρασία στους Τοίχους στα τέλη αυτού του μήνα και Το Αγόρι της οδού Αμερικής τον Ιανουάριο του 2018). Στην Υγρασία στους Τοίχους, ο ήρωας καταδικάστηκε για ένα μακελειό που διέπραξε σε ελληνικό Πανεπιστήμιο. Στο Αγόρι της Οδού Αμερικής, ο ήρωας σκότωσε έναν διαδηλωτή, που έσπασε την βιτρίνα του αγαπημένου του καταστήματος. Βοηθός σκηνοθέτη-Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Έφη Γκαραβέλα. Επιμέλεια Κίνησης: Κορίνα Κόκκαλη. Φωτισμοί: Ευγενία Μακαντάση. Φωτογραφίες/Trailer: Πάτροκλος Σκαφιδάς.

«MALL» ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ του Αναστάση Πινακουλάκη.

ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ – Σκηνή Black Box, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Στάση: Μετρό Μεταξουργείο, τηλ. 2105138067, email: xkolono@otenet.gr, Site: www.epikolono.gr. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 9:30μ.μ., Κυριακή στις 7:00μ.μ.. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10,00€, Φοιτητικό/ Άνω των 65/Ανέργων 7,00€. Διάρκεια: 50΄(χωρίς διάλειμμα). Τελευταία παράσταση: Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017.

About Κωστής Δ. Μπίτσιος

Ο Κωστής Δ. Μπίτσιος είναι δικηγόρος. Σπούδασε Νομικά και Δημοσιογραφία. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Γράφει για θέατρο, χορό, όπερα και μουσική στο www.critics-point.gr και για κινηματογράφο, τηλεόραση και μουσική στο www.apotis4stis5.com